Business Model YOU

Wat is het? 

Dit model vormt de basis voor je marketing strategie. Maar hierin staat niet je product/dienst centraal. De focus ligt op de waarde die je aanbod heeft voor klanten. Het gaat er dus niet om wat een product kan, maar welke waarde dit voor een (potentiële) klant heeft, zodat deze bereid is daarvoor te betalen.

De waardepropositie is de kern van het Business Model YOU. Een sterke waardepropositie zorgt voor een optimale aansluiting aan de wensen en behoeften van (potentiële) klanten. De waardepropositie verlegt de focus van productperspectief naar klantperspectief. De klantbehoefde ga je vertalen naar een passend aanbod.

Voor een consistente marketingstrategie heb je tevens een duidelijke visie, missie en strategie nodig. Daarmee heb je een stevig fundament voor de Business Model.

Hoe werkt het?

Business Model You maakt gebruik van diverse kaarten die dienen als visualisatie tool. Deze kaarten stellen je in staat om permanent aan de klantrelatie en je aanbod te werken, maar ook - niet minder belangrijk - aan de communicatie over je product/dienst.

In de basiskaart - Business Model You canvas - worden de relevante vragen behandeld en met de antwoorden kun je jouw business model scherper krijgen. Ook voor de waardepropositie en de visie-missie-strategie is er zo’n kaart, waarmee je alle relevante aspecten zichtbaar en bespreekbaar kunt maken.

netwerken

Wat levert het op?

Een helder geformuleerd Business Model in combinatie met een krachtige waardepropositie en een stevige visie en missie zorgt voor een eenduidige en consistente positionering en herkenbare profilering van je product/dienst.

Daarmee

- kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie

- wordt de waarde van je product/dienst onderbouwd

- zijn klanten eerder bereid om een adequate prijs te betalen